čtvrtek 20. února 2014

The Insanity of Loki Laufeyson


Konečně se mi podařilo přeložit nějakou povídku s Lokim. (Zdroj.) Snad se bude líbit, i když je tak trochu víc krutá... Budu ráda za každé komentáře... :)
Jen mám ještě jednu malou otázečku. Nehledá někdo betu? Ráda se obětuju :)


„Nikdy jsem nechtěl trůn. Jediné, co jsem vždy chtěl je, být ti roven.“
 „Myslíš si, že znáš bolest? Budeš toužit po něčem tak sladkém, jako je bolest…“

 Lokiho spalovala bolest, když mu přejel bič po holých zádech. Zaťal zuby a ruce sevřel v pěsti.
„Přestaň…,“ požádal ho, ale kat jakoby neslyšel a znovu udeřil Lokiho bičem. Loki vykřikl bolestí.
„Svých deset jsi dostal,“ vyštěkl kat, „uvidíme se příští týden, Laufeysone.“ 

Kat odešel a nechal krvácejícího Lokiho ležet na zemi v jeho cele. Loki věřil, že si zaslouží být potrestaný. Nebylo pochyb, že si za své činy zaslouží trest, ale tohle? Tohle bylo kruté. Proč s ním bylo zacházeno jako s monstrem? 

Protože ti jsi monstrum… ozval se slabý hlásek v jeho hlavě. Tenhle malý hlásek se začal v jeho hlavě ozývat od té doby, kdy přišel do vězení. Ve vězení je přibližně už rok a každý týden dostává 10, někdy i 20, ran bičem. A postupem času si začal uvědomovat, že se jeho mysl od něj pomalu, ale jistě vzdaluje.

Jediné, po čem Loki toužil, byla smrt. Byl už unavený, od všeho toho mučení a dlouhých nocí a dnů v této ubohé cele se skoro žádným jídlem. 

Loki se roztřeseně postavil na nohy. Krev mu stále stékala po zádech. Doklopýtal k mřížím a chraplavým hlasem řekl: „Mohl bych dostat jídlo?…“ 

Stráž ho ignorovala, jelikož věděla, že Loki už svůj příděl dostal. Loki ještě jednou zopakoval svou prosbu, ale když se mu nedostala žádná odpověď, frustrovaně zakřičel a doklopýtal ke své malé posteli, svalil se na ni a omdlel díky ztrátě krve. 

Loki strávil v cele další rok. Již dva roky sedí ve své cele a každý týden je mučen, a aby toho nebylo málo, čím dál víc se utápí v šílenství.  Během dnů, kdy není mučen, sní o tom, že by mohl utéci. Ale věděl, že to není možné… Drželi by ho tu, dokud by nezemřel. Jak moc si Loki přál zemřít. Smrt by pro něj byla osvobozením. Proč musím procházet takovým mučením? Proč? Tohle byla jeho jediná otázka. Proč on? Ano, zaplatil za to, že porušoval pravidla, která stanovil Odin, ale muselo slovo platit znamenat tři roky ve vězení, málo jídla a mučení?

Loki si konečně přiznal, že úspěšně propadl v šílenství, a nebyla žádná cesta jak se vrátit zpět.
O týden později Loki zemřel ve spánku. Jeho ztracená a roztříštěná duše opustila tělo a vznesla se do Valhally. Konečně pryč od žalu a mučení, kterým ho život zatížil…

2 komentáře:

  1. No tak, takhle mi drásat city... 'Loki, you're not a monster, you're just complicated. And I understand you, I always will' Okay, přestaneme být sentimentální:D

    - Lucy

    OdpovědětVymazat
  2. No tak rohle je opravdu dokonalé, moc se mi to líbí. Jinak mohla bych tě tedy poprosit o BETOVÁNÍ jestli by se ti tedy chtělo ?? :)
    -Chane

    OdpovědětVymazat